Halltorps Kladdkaka
Idag den 7 nov är det Kladdkakans dag. Halltorps Kladdkaka är en av våra mest önskade och populära kaka här på Gästgiveriet.
Kladdkakan är oerhört populär i vårt avlånga land och det finns säkerligen flera hundra olika varianter på denna härliga kaka.
Idag på kladdkakans dag vill vi passa på att bjuda på receptet till vår egna version.
Kladdkakan
Ingredienser:
2 ägg
3 dl socker
1 dl kakao
2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1/4 krm salt
150gr smör
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa smeten så att den precis går ihop sig, inte mer.
2. Häll ut smeten i en smord springform.
3. Grädda i mitten av ugnen i 165gr i 15 minuter
4. Låt kakan svalna helt innan servering.
Chokladtryffel
Tryffel att toppa kladdkakan med.
Ingredienser:
30 gr smör
1 ½ dl grädde
200gr mörka chokladplättar eller chokladkaka
Gör så här:
1. Smält smör, Häll i grädden och koka upp snabbt och ta bort från plattan.
2. Häll vätskan över chokladplättarna och rör om tills chokladen har smält.
3. Häll smeten på kladdkakan i springformen och låt den svalna.
Lycka till!